IERSE VENEN
PRIVACYVERKLARING
  The Living Bog - grootste herstelproject raised bogs
    NIEUWS 2018
      Plantensamenstelling hoogvenen verandert wel, maar belangrijke rol koolstofopslag blijft behouden
       Plant communities in peat bogs affected by global change, but their vital role in carbon sequestration is maintained
        NIEUWS 2017
         The Living Bog - grootste herstelproject voor raised bogs in Ierland

         Het grootste herstelproject voor raised bogs dat ooit is ontworpen voor Ierland is gestart. Twaalf van de unieke Ierse raised bog SAC’s in zeven counties zullen nieuwe levenskansen krijgen tussen 2016 – 2020. Gaat o.a. over bogs Raheenmore, Mongan, Clara en Sharavogue.
         Dit
         "
         partnership project between the EU LIFE Programme and the Department of Culture, Heritage and the Gaeltacht… will improve over 2,600 hectares of threatened raised bog habitat". Zie http://raisedbogs.ie/ .
         .